– Hva slags ledertype er du?
– Jeg har stor entusiasme og engasjementet for det jeg driver med, og tenker noen ganger at jeg er heldig som faktisk får betalt for å holde på med noe jeg synes er så gøy. Jeg er også en veldig tydelig leder, og har hørt at det aldri er vanskelig å skjønne hva jeg formidler. Tidligere var jeg nok litt bulldoser i lederstilen, men der har jeg blitt bedre. Alle ledere har noe de bør jobbe med, og for min del har det vært å bli mindre bastant og mer lyttende og lydhør.
– Hvordan har du gått frem for å justere lederstilen din?
– Jeg har tatt hele min utdannelse ved siden av jobb, først en bachelor i journalistikk og deretter en master i ledelse ved BI. Lederutdannelsen har gjort meg mer reflektert og lært med å forstå gruppedynamikken bedre. Denne kunnskapen, sammen med mengdetrening, har gitt meg en ny dimensjon i lederskapet. Hvis noe går dårlig, har jeg fått en større evne til å forstå hvorfor det gjorde det. Det er verdifull kunnskap som også har gjort meg til en moderne leder som ser på lederskap som en del av den operative jobben. Jeg forsøker å se styrker og legge til rette så folk kan utvikle seg og gjøre en best mulig jobb.
– Du har jobbet fullt ved siden av studiene, og nå har du takket ja til en krevende topplederjobb i en periode hvor du og din mann, som er lege, har små barn. Hva er tipsene for å holde hodet over vann?
– Vi er veldig heldige som har god hjelp av familien. Men jeg er ekstremt strukturert og har alltid jobbet fullt ved siden av studiene, og tok faktisk en eksamen på BI mens jeg var russ. Da jeg tok masteren i ledelse jobbet jeg fullt i Retriever, og da laget jeg meg en regel om å lese fag hver kveld mellom klokken 21 og 22. Var det en kveld det ikke gikk, tok jeg dobbel økt dagen etter. Man må forsake noe, og jeg har ikke vært på venninnetur etter at vi fikk barn. Men det handler jo om å gjøre det man trives med.
– Du bygget opp avdelingen i Retriever, som analyserer medielandskapet i Norden. Hvilken innsikt derfra vil du dra nytte av i Amedia?
– Jeg har overblikket også utover Norge, og vet mye om mediebildet i både Sverige, Danmark og Finland. Denne innsikten er verdifull når jeg går inn som regiondirektør i Romerikes Blad og som styreleder i de til sammen 12 avisene i Amedia. Men det er viktig å få frem at det går bra i Amedia. De har lagt en strategi som virker, og har kommet langt når det gjelder digitale abonnenter. Min oppgave er å levere i henhold til strategien, og tenke store linjer. For eksempel hvordan vi kan bruke journalistikken til å oppnå kommersielle mål.
– Nå skal du sitte på toppen av 12 lokalaviser i en mediehverdag hvor enkeltmedier kanskje ikke har den samme samlende rollen som før. Hvordan skal du lykkes?
– Selv om mediene har en annerledes rolle enn før, er lokalavisene fortsatt limet i nærmiljøet. Det har jeg selv sett mens jeg har jobbet med å analysere dette. Økonomisk er lokalavisene rammet av annonsefall, men troverdigheten deres er ikke svekket. Mange tror at prostitusjon er verdens eldste yrke, men sannheten er at historiefortellingen er eldst. Gode historier går aldri av moten. Amedia har lange og stolte tradisjoner, og jeg skal bruke tid på å lære meg bedriftskulturen, og deretter jobbe for å videreføre den. Jo bedre bedriftskulturen er, jo bedre blir produktet vi leverer. Det fører igjen til flere lesere, som gjør oss mer interessante for annonsører. Jeg har tro på verdibasert ledelse, da setter folk inn et ekstra gir.(Vilkår)