– Til jul gir du deg etter 14 år som konsernsjef og totalt 28 år i Tine. Hva er det viktigste du har lært om ledelse?

– Som leder gjelder det å ikke ta showet selv, men å få andre til å blomstre. Jeg har lett for å ta ansvar, det har preget mye av lederskapet mitt. Samtidig har jeg lært hvor viktig det er å motivere og slippe andre til. Ledelse handler også om å bry seg og være glad i folk, og koble det med å sette retning og gi muligheter. Selv om jeg er toppleder er det best for organisasjonen at jeg lar menneskene rundt meg slippe til, da får vi utrettet mye mer.

– I perioden 2004–2017 seksdoblet Tine resultatet, under din ledelse. Hva er du mest fornøyd med å ha utrettet?

– Det er spesielt to ting jeg er fornøyd med å ha oppnådd. Jeg har ledet bedriften gjennom en periode fra å nesten ikke ha konkurrenter, til å takle full konkurranse, vi har attpåtil vokst. Det er gøy å tenke tilbake på. Så er jeg også ganske stolt over at vi lyktes med et stort forbedringspotensial, hvor vi sparte 850 millioner over to år, og samtidig sørget for en forbedret bunnlinje.

– Medaljen hadde en bakside, for flere måtte gå. Hvordan opplevdes det?

– Det var selvsagt den triste siden, men vi klarte å gjennomføre mye av nedbemanningen ved å redusere vikarbruken og ved at flere valgte tidlig pensjon. Men det er tøft å påføre medarbeidere belastningen ved å avslutte et arbeidsforhold. Sånt gjør vondt i magen og følelsene, men det er bra, for vi skal være mennesker i lederskapet. Hvis jeg var helt kald, ville jeg vært bekymret.

– Det finnes en rekke tydelige personligheter i matvarebransjen som du sikkert har forhandlet heftig med, hvordan har det vært?

– Vi har hatt tøffe forhandlinger og har sikkert gått hverandre på klingen innimellom. Men det som er rundt forhandlingsbordet forblir der, så der er jeg litt kjedelig og vil ikke avsløre noe.

– Selv om du har en viktig rolle i norsk næringsliv er det mange som ikke vet hvem du er Hvorfor er det slik?

– Jeg er mer en arbeidshest enn en sirkushest, og jeg har nok større glede av å slippe andre til på scenen. Jeg er der også selv innimellom, men det er nok mitt ønske om å være mer i bakgrunnen som har gjort meg mindre synlig i mediene enn mange andre.

– Hva er dine beste tips til andre som ønsker en lederkarriere?

– Ikke vær redd for å si ja, vær villig til å by på deg selv i situasjoner du ikke er vant med, ta ansvar og stå på. Så lenge du leverer jevnt og trutt på de oppgavene du får, enten de er små eller store, vil du bli sett og gitt flere muligheter. Vær ekte og til stede, og skap forutsigbarhet ved å fortelle ting som de er.

– Det har stormet rundt Tine i flere sammenhenger og du måtte blant annet tåle kritikk da du fikk ett års permisjon med full lønn for å studere ledelse i England og Paris. Må man også være hardhudet for å lykkes som leder over tid?

– Den historien var en dristig øvelse, både fra mitt ståsted og fra styret, og det var selvsagt ikke morsomt med kritikk. Men jeg står stødig i valget, og i etterkant brakte jeg mye nytt inn i Tine, det viser også tallene. Så svaret er nei. Det er mye viktigere å ha med hjertet og hele seg, enn å være hardhudet, for da står man mer stødig i ting når de oppstår.

– Hva skal du bruke erfaringen og kompetansen på fremover?

– Jeg skal hjelpe etterfølgeren min godt i gang, og så har jeg noen styreverv. Jeg har også noen kontakter og tilbud jeg skal vurdere, men jeg vil bruke litt tid på å bestemme meg. Det blir først en tradisjonell familiejul, og forhåpentlig noen lange turer i skogen. Der tenker jeg best. Hodet kan være fullt når jeg går ut, så tømmes det og jeg går nesten uten å tenke, men mot slutten av turen dukker det gjerne opp noen nye ideer. Det er ren meditasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er Europas dyreste juletre
00:00
Publisert: