Du leder et Oslo Børs-datterselskap som spesialiserer seg på børs- og finansteknologi. Hva slags sjef ønsker du å være?

– En som skaper et godt miljø, som får folket med seg og gir dem rom til å utvikle seg. Jeg tror veldig på at man skal ha det gøy og lærerikt på jobben, og at det er slik man får skapt de aller beste løsningene.

Hva gjør du for å få dette til?

– Et eksempel er å sette av tid til fagdager, det vi kaller Petter Smart-tid. De gjennomfører vi én eller to dager i måneden, og da kan alle gjøre litt det de vil, enten det er å forske på ny teknologi eller å teste ut en idé. Det beste er selvsagt om det er semi-relevant, men det er lov å si at jeg forsøkte det og det, men det fungerte ikke. På disse dagene er det utrolig god energi på kontoret – det å jobbe kreativt på denne måten trigger et spesielt engasjement. Flere av våre mest sentrale rammeverk og produkter startet som Petter Smart-prosjekter. Jeg tror alle bransjer kunne hatt godt av å teste dette – man har godt av å tenke utenfor boksen og ikke gå seg vill i daglige rutiner.

Du har vært administrerende direktør i over fire år, en stilling du fikk en uke før du fylte 27 år. Har du noensinne vært redd for å ikke lykkes?

– Ja. Det er ingen selvfølge å lykkes. Det har vært stunder jeg har vært livredd for om jeg klarer å leve opp til forventninger hos andre, hos meg selv og ikke minst til det potensialet jeg ser i selskapet. Samtidig har ledelse alltid kommet naturlig for meg – omtrent helt fra barnehagen. Jeg har aldri vært redd for å ta ansvar og jobbe hardt. Med årene får man også litt tykkere hud. Jeg har lært meg å ikke ta alt like personlig.

Du har en allsidig bakgrunn, du har vært med i Toro-reklamer, vært manager for Vinni og Lars Vaular, vært skiftleder for Pepperkakebyen i Bergen og tatt utdannelsen i Frankrike. Hvordan har dette formet deg?

– Det å dra til Frankrike som 19-åring har nok gjort meg enda mer uredd. Frem til da var jeg stort sett omgitt av folk som var lik meg, jeg hadde nok godt av å føle litt på hvordan det er å være annerledes. I musikkbransjen må man jobbe virkelig hardt for å overleve – og siden produktet jeg arbeidet med var mennesker, ble det fort jobbing 24/7.

Jeg har alltid jobbet mye, og fikk jobb så fort jeg kunne. Jeg tror jeg var 13 år da jeg og en venninne begynte å gå med aviser. Dessuten satt jeg barnevakt, var vakt i sportshaller og tok vaskejobber. Dette har finansiert alt fra russetiden til sertifikatet mitt.

Er du en ambisiøs person?

– Nei, det henger nok mer sammen med at jeg alltid har likt godt å være selvstendig. En ting som kjennetegnet meg som liten, var at ingen i barnehagen noensinne fikk hjelpe meg med å ta på parkdressen. Selv om jeg kanskje brukte en halvtime lengre enn de andre barna på å komme meg ut, var det uaktuelt å få hjelp. Med selvstendighet hører også det å tjene egne penger. I ungdomstiden foretrakk jeg det fremfor å få ukelønn fra foreldrene mine.

Hva er ditt beste tips til unge lederspirer?

– Ikke vær redd for å ta utradisjonelle valg! Selv hadde jeg lenge tenkt meg til NTNU etter videregående, men heldigvis snudde jeg og dro rett til Frankrike og tok bachelorgraden der. Jeg er så glad for at jeg gjorde det. Når det er sagt, er det også viktig å jobbe hardt, si ja når du blir spurt og ikke minst være lærevillig.

Hva er det viktigste du gjør for å bevare de flinkeste folkene i selskapet?

– Det er stor kamp om de beste utviklerne, så jeg tenker mye på dette. Det holder ikke å være kul og kjøpe fussball-bord til de ansatte, selv om vi faktisk har det. Det handler derimot om å bygge gode miljøer for læring, personlig utvikling og for sosial omgang. Jeg er opptatt av at det skal være flat struktur i organisasjonen og at alle er med på å ta beslutninger. Det mener jeg fører til en eierskapsfølelse som er viktig for trivsel og utvikling.

Når du ikke jobber, hva gjør du da?

– Da henger jeg enten med venner eller mannen min. Han er dj, så jeg blir gjerne med ham på spillejobber. Ellers driver jeg med yoga og er veldig opptatt av å lage mat. Jeg synes italienerne og meksikanerne har stukket av med den beste maten og henter mye inspirasjon fra oppskrifter derfra som jeg finner på nett. Jeg har noen kokebøker også, det er jo litt stas å være analog innimellom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

#10 tiltak: Derfor bør disse klimaforslagene inn i statsbudsjettet for neste år
Politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i DN forklarer.
01:54
Publisert: