Når Marius Hayler overtar som sjef for Bertel O. Steen Detalj, Norges nest største bilforhandlerkjede, senest i juni neste år, er han den tredje sjefen som tar plass på toppen siden januar i år.

Les også: Overtar bilbransjens uriaspost

– Hvorfor er det så vanskelig å finne riktig person til denne stillingen?

– Jeg tror det er tilfeldigheter mer enn at noen er feil for stillingen. Det er en krevende jobb med 1700 ansatte og over syv milliarder i omsetning på 40 steder. Vi må nok ta litt selvkritikk for at vi ikke har vært flinke nok til å tilrettelegge for det store arbeidspresset i stillingen, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen, som selv er konstituert i lederstillingen i BOS Detalj frem til den permanente løsningen er på plass i juni neste år.

«Må være ganske bred»

Bertel O. Steen Detalj as er en av Nordens største aktører innenfor salg og servicemarkedstjenester for personbiler, varebiler, lastebiler og busser. Av en omsetning på 7,5 milliarder kroner i 2013, endte driftsresultatet på 28 millioner kroner.

– Er resultatpresset for stort?

– Det er en komplisert enhet som gjør at man skal være ganske bred for å klare det, sier Maarud.

Konsernsjefen hadde midlertidig denne stillingen inntil juni i år også, etter at tidligere sjef Sverre Helno gikk på dagen i januar. I juni ble Roar Sollie ansatt i stillingen etter å ha vært nestkommanderende i konsernet under Maarud. Sollie fratrådte med umiddelbar virkning denne uken.

– Jeg kjenner at det er en krevende jobb, sier Maarud.

Henter fra Møller

Marius Hayler kommer fra stillingen som administrerende direktør for Møller Bil Sverige, og var før det viseadministrerende direktør samt salgs- og markedsdirektør i Volvo Personbiler Norge.

– Jeg er veldig fornøyd med dette valget. Han har en bra bakgrunn, og har jobbet både med import og detalj, sier Maarud.

Dette er andre gang på kort tid Bertel O. Steen henter inn en ny leder fra Møller-konsernet. Tidligere denne uken ble Irene Solstad hentet fra stillingen som daglig leder i Møller Bil Romerike, for å ta over som administrerende direktør i Kia Bil Norge, en av importørene i Bertel O. Steen-konsernet.

Les også: Overtar bilbransjens uriaspost

Bilarvinger gode for 4,4 milliarder

Så mye tjente bilsjefene på deg  

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.