I løpet av juli har det vært en nedgang i antallet ledige på 500, justert for vanlige sesongvariasjoner.

Ved utgangen av måneden var det registrert 78.200 helt ledige hos Nav. Dette tilsvarer en økning på 1 prosent fra samme måned ifjor - og ledigheten utgjør nå 3,0 prosent av arbeidsstyrken.

- Det er nå færre som melder seg som arbeidsledige hos Nav, men det er fortsatt sterk vekst i antall personer som har vært ledige mellom ett og to år. Det betyr at en del av de som ble ledige under finanskrisen har problemer med å finne seg arbeid, sier fungerende arbeids- og velferdsdirektør Hilde Olsen.

Fall i 10 fylker
10 fylker har nå lavere ledighet enn i juli ifjor. Sterkest reduksjon har det vært i Oppland med 13 prosent. I Sogn og Fjordane har ledigheten økt mest (16 prosent) det siste året. Høyest ledighet er det i Oslo med 4,1 prosent av arbeidsstyrken. Lavest ledighet finner vi i Oppland og Rogaland, begge med 2,2 prosent.

Ved utgangen av juli i år var det registrert 45.600 ledige menn. Det er 700 (-2 prosent) personer færre enn på samme tid ifjor.

Dette er første gang siden konjunkturtilbakeslaget startet i 2008 at ledigheten for menn har gått ned i løpet av en tolvmånedersperiode. For kvinner er det fortsatt noe vekst i ledigheten.

Øker mest i offentlig sektor
Det siste året har ledigheten økt mest i yrker som er vanlige i offentlig sektor.

Sterkest vekst har det vært innenfor akademiske yrker med 20 prosent, barne- og ungdomsarbeid med 15 prosent og helse, pleie og omsorg med 13 prosent. Det har vært nedgang i ledigheten i forhold til ett år tidligere innenfor industriyrker og bygge- og anleggsyrker.

I løpet av juli ble det utlyst tre prosent flere stillinger sammenlignet med samme måned ifjor. Størst var økningen innenfor ingeniør- og ikt-fag med 34 prosent og kontorarbeid med 26 prosent.

Les også:
Sidelengs i ledighetskøen
- Fiktivt lav ledighet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.