Rå fisk, boblevann fra Frankrike, belgisk sjokolade, og vannet var fra Voss.

Eksklusivt skal det være når spesielt inviterte skal hilse på den nye versjonen av sportsbilikonet Porsche 911.

Blant de mer eller mindre prominente bilinteresserte gjestene var Arthur Buchardt og sønnen Anders, samt VG-rikingen Lars Ole Johansen.

Etter inntak av fast og flytende, var det duket for avdukning.

Bak et forheng startes en 3,8 liter stor boksermotor opp. 400 hestekrefter formelig skriker etter å komme seg ut av lokalet, men det eneste som beveger seg er forhenget som blafrer friskt i eksosvinden.

 

Deretter faller forhenget, og katten med navnet Porsche 911 Carrera S er ute av sekken. Umiskjennelige 911-linjer, men 90 prosent av delene på bilen er helt nye, sier Porsche selv. Lengre akselsavstand, bredere sporvidde og mindre overheng skal i samarbeid med ny og sterkere motor sørge for at kjøreegenskapene er bedre enn noensinne.

De drøye 100 skuelystne stimler sammen rundt bilen, som presenteres og detaljforklares. Med noen eldre generasjoner 911 stående rundt omkring legger man etterhvert merke til de små detaljene som er endret. Porsche leker ikke med 911 - selve ryggraden hos den suksessrike tyske sportsbilprodusenten.

Noen setter seg etterhvert inn i bilen, Buchardt senior er så freidig at han til og med starter den opp. Han er vel rik nok til å være en potensiell kunde, og kan ta seg slike friheter. Han smiler ihvertfall godt der han sitter bak rattet. "Rikingen" konsentrerer seg mer om champagnen. Alt er ved det gamle. Til og med 911, selv om den er ny. Må-ha-begjæret er det samme som det alltid har vært for kanskje verdens mest kjente bilmodell.

Før denne kvelden var det skrevet omkring 15 kjøpekontrakter på den nye bilen i Norge. Salgs- og markedssjef Christian Stenbo i Porsche Norge regner det nesten for helt sikkert at det er flere når kvelden er omme.

Les mer om bilen her: Her er neste generasjon sportsbilikon

Slik ble den nye Porsche 911 presentert i forbindelse med verdenspremieren i Frankfurt tidligere i høst:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.