Leger Uten Grenser er sterkt kritisk til at afghanske sikkerhetsstyrker raidet et av hjelpeorganisasjonens sykehus i Afghanistan. Sykehuset må nå stenges midlertidig.

Afghanske sikkerhetsstyrker stormet sykehuset i byen Kunduz torsdag og ødela deler av det i forbindelse med at de jaktet på en jihadist.

– Jeg ble fortalt at det var et medlem fra al-Qaida som ble behandlet på sykehuset, opplyste en afghansk offiser etter angrepet.

En talsmann for Leger Uten Grensen (MSF) sier de afghanske soldatene oppførte seg truende mot sykehuspersonalet.

– Dette var et uakseptabelt brudd på garantien om sikker og trygg behandling ved MSFs klinikker og sykehus, sier Bart Janssens, MSFs Afghanistan-direktør.

– Aksjonen viser en mangel på respekt for medisinsk behandling som er hjemlet i folkeretten, sier Janssens videre.

MSF-sykehuset i Kunduz er det eneste helsetilbudet i regionen som kan behandle alvorlige skader. Taliban har gjennomført mange angrep i byen og i Kunduz-provinsen i forbindelse med sin våroffensiv.

 

Les også: - Hvor mye verre kan det bli?

Hellas må låne enda mer

I denne byen jukser meglere med postnumre for å gjøre boliger mer attraktive

 

Se også:

Slik lokker de unge til å spare:

Slik lokker de unge til å spare
- Skal du kjøpe bolig i Oslo, bør du starte sparingen nå, er rådet Nordea gir til 18-åringer.
01:47
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.