Nedbemanningen skjer etter at Odfjell Drilling mistet kontrakten på fem Statoil-plattformer og det samtidig er færre muligheter i markedet, sier HR-direktør Hilde Førland i selskapet til Stavanger Aftenblad.

Detaljene om antall stillinger og hvor kuttene skal tas er ikke helt klart, men Førland sier at den største belastningen vil være på kontorene i Norge.

Avisen skriver at en del av Stavanger-kontoret til Odfjell Drilling, Engineering and Projects, foreslås nedlagt.

– Ellers gjelder kuttene hele ingeniørmiljøet, og det rammer både Stavanger, Bergen og våre andre lokasjoner globalt, sier hovedtillitsvalgt for Industri Energi, Veronica Nistad. Hun regner med å få mer informasjon om nedbemanningen snart.

Odfjell Drilling mistet nylig kontrakter på fem plattformer der Statoil er operatør, til fordel for John Fredriksen-dominerte Archer.

Bakgrunn: - Det blir vel gravøl i dag

Markedssjef Kevin Cowieson i Archer bekreftet at det kunne bli aktuelt å overta ansatte fra Odfjell Drilling for oppdragene som starter 1. oktober i år.

- Vi ønsker gjerne velkommen ansatte derfra, om de ønsker å bli værende på plattformene, sa Cowieson til Sysla ved månedsskiftet.

Odfjell Drilling har nedbemannet med rundt 900 ansatte de siste to årene. Selskapet har nå omtrent 2.400 ansatte.

Følg markedet på DN Investor

Les også:  Fyller kassen mot oljesmellen etter stortap
Asia i dag: Nervøst råvarerally
Norwegian får Nav-kontrakt

Se DNtv:
Nordlys sett fra verdensrommet
Det ser allerede vakkert ut fra bakkenivå, men nordlyset er også et spektakulært skue når det filmes fra verdensrommet. Det er NASA som har lagt ut video av fenomenet i sammenheng med at de lanserer en ny tv-kanal som skal vise ekstra skarpe bilder.
00:42
Publisert:

Har du fått med deg denne? 
Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»: - Når prisen er høy, så skal alle investere og de betaler hva som helst. Når prisen faller, vil ingen investere.

&lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Odfjell_Drilling" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Rigg" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:_oljesmellen" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.