Millioner av briter drømmer om å sette sluttstrek for karrierejaget når de er midt i 40-årene og deretter vie de siste to tiårene av arbeidslivet sitt til en jobb de brenner mer for - men som sannsynligvis er langt dårligere lønnet.

Det viser en ny undersøkelse fra Norwich Union omtalt av Management Issues.

Også mange nordmenn går med lignende tanker, og flere gjør alvor av planene sine.

Dropper suksess
En lang rekke briter er villige til å snu ryggen til karrieren og sette tilfredsstillelse foran suksess i arbeidslivet - en ny karrieretrend som har fått navnet "Zenployment".

Denne trenden kan på sikt føre til at et stort antall 40+-ere sier opp jobben sin på jakt etter en mer tilfredsstillende karriere. Og kanskje er det like greit:

To av de tre spurte i undersøkelsen svarte nemlig at de var misfornøyde og følte en tomhet i sin nåværende jobb, og halvparten mente de ville bli lykkeligere av å tjene mindre penger i en mer givende jobb som de trivdes bedre i.

- Økt fokus på indre verdier
- Dette er med på å bevise at vi er på vei inn i en ny periode, med et samfunn som er mindre egoistisk og har økt fokus på indre verdier, sier trendanalytiker William Nelson i Future Foundation til Management Issues.

Han tror det gode arbeidsmarkedet får folk i økende grad til å føle at de har en trygg jobb, og at de derfor ikke behøver å bekymre seg for å miste jobben. Dermed streber man etter noe mer verdifullt enn bare en jobb som sikrer den månedlige inntekten.

Vil ha et bedre samfunn
- De etiske og åndelige verdiene får økt prioritet, og folk ønsker å tro at karrieren deres kan bidra til en bedre fremtid - ikke bare for dem selv, men for hele samfunnet, sier han.

Undersøkelsen viser at svært mange briter kan tenke seg en "second career" innen miljøarbeid, velferd for dyr, rådgivning, veldedighetsarbeid, hagearbeid og alternativ terapi. Men det skjer ikke på et blunk.

Studien viser også at mange begynner å planlegge sin andre karriere i livet allerede fra midten av 30-årene, men sjelden vil hoppe av så tidlig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.