Fem av ni heismontører i Otis i Trøndelag har vært stengt ute (lockout) fra sin arbeidsplass i 11 uker. Både arbeidsgiverne og fagforeningen er enig om at de fire som er på jobb, har hatt en tøff tid de siste ukene. Men årsaken er man helt uenig om, skriver Dagens Næringsliv.

Forakt
I et brev til LO skriver NHO at heismontørene opptrer på en pøbelaktig måte og mer og mer er preget av forakt for menneskelige verdier. NHO hevder de fire som er på jobb i Otis forfølges fra arbeidstidens begynnelse til slutt .

Daglig leder Arne Forsnes i Otis sier montørene har stoppet hans folk ute på jobb, og så har montørenes eget selskap, Heistjenesten, i stedet tatt oppdraget.

Ingen fremtid i heisbransjen
- Rett etter at konflikten startet, fikk jeg besøk av tre-fire personer fra streikekomiteen. De fortalte meg at hvis jeg ble tatt for streikebryteri, så skulle de sørge for at jeg ikke hadde noen fremtid i heisbransjen, sier Forsnes til DN.

Leder Roar Strand i Heismontørenes fagforening i Trondheim bekrefter at de har fortalt Forsnes og andre ledere hva som kan bli konsekvensen dersom de stiller seg i spissen for streikebryteri, men benekter at de har truet noen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.