Leiemarkedsundersøkelsen (LMU) for 2015 viser at Oslo fortsatt har de høyeste leieprisene i Norge og den høyeste andelen profesjonelle aktører blant utleierne.

Ifølge utvalget i LMU, er gjennomsnittlige månedlig leiepris på henholdsvis om lag 9.900 og 12.460 kroner for en to- og treroms utleiebolig i Oslo. Prisene inkluderer Bærum og gjelder per tredje kvartal 2015.

Stavanger har det nest høyeste leienivået der tilsvarende gjennomsnittsleier ligger på 9.210 og 10.670 kroner, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). I Trondheim ligger gjennomsnittsleiene på om lag 8.430 og 10.360 kroner, mens gjennomsnittsleien i Bergen er 7.750 og 9.840 kroner.

Norsk studentorganisasjon (NSO) mener studentsamskipnadene skal få tilskudd til å bygge minst 3.000 studentboliger i året, og at studiestøtten skal økes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden.

– Nå har Stortinget og regjeringen endelig forpliktet seg til å trappe opp studiestøtten i lengde, men vi ser tydelig at det også er nødvendig å øke de månedlige utbetalingene, sier leder Therese Eia Lerøen i NSO i en kommentar til SSB-tallene.

Tall fra SIFO og SSB anslår at en gjennomsnittlig student har månedlige utgifter på 8151 kr før en legger til husleie, ifølge NSO. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om bolig på DN.no:

DNB Markets: Tre grunner til at boligprisene faller neste år

Dette boligmarkedet snudde i år: - Det har gått superbra

Meglertopp: Dette kan skape enda større press i boligmarkedet

Se DNTV: Sjokolade for klima

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert: