I dag er det 815 ledige boliger til utleie i Stavanger på finn.no. Det er en ikke langt unna en dobling fra samme tid i fjor da man kunne velge mellom 471 boliger - og en tredobling sammenlignet med sommeren 2012 da boligmarkedet var på sitt heteste i oljebyen og det bare var 281 boliger til leie, ifølge tall Stavanger Aftenblad har innhentet.

Med det avisen omtaler som «en flom» av tomme boliger folk vil leie ut, har prisene naturlig nok kommet under kraftig press.

Årsaken til den voldsomme økningen i tilbudet, er selvfølgelig nedturen i oljebransjen som har ført til en stor del av de mange i Stavanger med tilknytning til industrien har mistet jobbene sine.

En annen årsak er ifølge Stavanger Aftenblad at det de senere årene har blitt bygget mange nye boliger for utleie.

- Generelt ligger leieprisene for boliger i Stavanger 10 til 15 prosent under nivået fra i fjor sommer. En leilighet som for eksempel hadde en månedsleie mellom 18.000 og 20.000 kroner for ett år siden, har i dag en månedsleie på 15.000 kroner, sier faglig leder Grethe Eriksen i avdeling for boligutleie hos Eiendomsmegler 1 til Aftenbladet.

Det er nå ikke vanskelig å finne eneboliger midt i Stavanger sentrum til priser man ellers er vant til å se på leiligheter.

I et av byens sjarmerende smau kan man for eksempel leie et av de klassiske, sjarmerende hvite småhusene til 12.000 kroner måneden. Huset er på 55 kvadrat og har ett soverom.

Vil man ha noe litt større trenger man ikke å bla opp mer enn 13.500 kroner måneden for et 69 kvadratmeter stort hus med to soverom i samme området.

Halvparten av alle boligene i Stavanger som leies ut har nå månedspris under 10.000 kroner.

Dyreste bolig i Stavanger er en gedigen villa på 335 kvadratmeter til 40.000 kroner måneden, mens billigste enebolig får man til 10.500 kroner måneden, oppsummerer Stavanger Aftenblad. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.