Sparebanken Midt-Norge sa i forrige uke nei til et bud på 100 millioner kroner fra den tidligere eieren av Midnor Helge Gåsø. Han har frist til 15.november med å komme opp med et bud som topper Lerøy sitt.

170 mill
Avtalen om kjøp av aksjene i Nye Midnor er inngått med forbehold om godkjennelse fra styret i Lerøy Seafood Group innen onsdag 29.10.03. Tilbudet består av 105 millioner kroner i kontanter og 2,4 millioner nye aksjer i Lerøy. Med sluttkurs fredag på 28,50 kroner gir dette en samlet verdi på aksjene i Nye Midnor på 170 millioner kroner.

Garanterer for lån
Lerøy vil i tillegg tilføre den skrantne kassen til Nye Midnor 75 millioner kroner i ny egenkapital. Lerøy stiller også sikkerhet, herunder en garanti på samlet 50 millioner kroner overfor Sparebanken Midt-Norge for Nye Midnors engasjement med banken.

I henhold til avtalen skal bankens samlede utlån til Nye Midnor reduseres til 400 millioner utgangen av året, skriver selskapet i en pressemelding mandag.

Reduserer tapsavsetning
Sparebanken Midt-Norge vil kunne redusere bankens samlede tapsavsetning knyttet til Midnor Group-konsernet fra 167 millioner kroner til 40-50 millioner kroner.

Kampen om Midnor

Kilde: Dagens Næringsliv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.