Lerøy Seafood Group ser et driftsresultat før biomassejustering på rundt 250 millioner kroner i tredje kvartal. Slaktevolumet ble rundt 41.000 tonn i kvartalet.

Det opplyses i en melding onsdag.

Selskapet opplyser at uttakskostnadene gjennom kvartalet ble enda høyere enn ventet grunnet forsert uttak av fisk i Lerøy Midt gjennom sensommeren/høst. Videre ble det i slutten av august innført ytterligere restriksjoner på salg til viktige markeder, noe som har medført lavere prisoppnåelse, særlig for ørret. Det var allerede ventet høyere enn normale uttakskostnader i kvartalet som følge av kostbar produksjon gjennom siste vinter i Lerøy Sjøtroll.

«Summen av de nevnte forhold/hendelser har medført at konsernets resultat i tredje kvartal, etter vår vurdering i dag, er svakere enn markedets forventninger», heter det.

Videre skriver selskapet at selskapets produksjonsvolum og kostnadsprofil vil bli påvirket av hendelsene, men at de vil søke best mulig tilpasninger for å redusere konsekvensene for samlet uttaksvolum i 2016.

Bloomberg News melder tirsdag at Nordea nedgraderer sin anbefaling på Lerøy Seafood Group til hold fra kjøp med et kursmål på 350 kroner.

 

Les også: - Norsk byggebransje er ikke lenger norsk

Nå advarer Goldman Sachs Kina

Søkerrush til McDonald's

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik fungerer Apple Watch:

Slik fungerer Apple Watch
En kort gjennomgang av noen funksjoner.
02:57
Publisert: