Målet med virkemiddelet er ikke å redusere produksjonen, men å få aktørene til å tilpasse driften til forholdene, opplyser tilsynet.

Oppdrettere som får redusert produksjon kan øke den igjen når de har vist at de har kontroll og klarer å holde seg under lakselusgrensen og ivareta hensynet til fiskevelferd.

Vedtaket gjelder Fjølværet som drives av Måsøval fiskeoppdrett og Langskjæra og Langskjæra II som drives av Lerøy Midt. Begge har fått varsel om å redusere produksjonen i to år.

– Bakgrunnen for varslene er omfattende angrep av lakselus som skadet et stort antall fisk i anleggene. I tillegg har det også vært svært høye lusetall på fisken i lokalitetene, sier Ivar Eiken, som er avdelingssjef for avdeling Trondheim og omegn.

Han legger til at tilsynet mener selskapene ikke har gode nok rutiner, beredskap eller internkontroll som ivareta hensynet til fiskevelferd med den produksjonen de har hatt. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om innspurten på det amerikanske presidentvalget: Finansmarkedene frykter at Donald Trump skal vinne valget. For Oslo Børs kan Trump-seier føre til en dobbel smell.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Stem selv:

Hvem blir USAs neste president?
Hillary Clinton
Donald Trump
Poll Maker

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

DNtv viser vinneren av firmabiltesten:

15 biler - én vinner
Dagens Næringsliv kårer Årets firmabil 2016. Her er vinneren.
01:36
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Svinger seg over Numedalslågen
Gasellen Høyt og Lavt er Skandinavias største klatrepark.
01:53
Publisert: