Amerikanske aksjer steg til nye rekorder for andre gang denne måneden etter at referater fra den amerikanske sentralbankens (Fed) møte 18. september beroliget investorene som har vært bekymret for en tilbakegang i den amerikanske økonomien.

Lettelse
- Aksjemarkedet er lettet over at Fed ikke ser en bred svekkelse av økonomien, sier John Kattar ved Eastern Investment Advisors i Boston til Bloomberg News.

- Det var frykt for at Fed har sett noe som markedet ikke så. Referatet viser at det er langt fra tilfelle.

Alcoa-aksjen stiger 92 cent til 39,22 dollar, og ventes å presentere et resultat på 0,65 dollar pr aksje i tredje kvartal, ned fra 81 cent i andre kvartal, men opp fra 0,62 dollar i samme kvartal året før.

Svakt kvartal
Meglerhusene venter ifølge Marketwatch et svakt tredje kvartal etter at Alcoa slet med fallende etterspørsel blant annet fra amerikanske bilprodusenter og boligbyggere, nedetid på et smelteverk på Jamaica som følge av orkanen Dean, og en svak dollar. Alcoa har allerede varslet 845 millioner dollar i restruktureringsavsetninger, samt at de vurderer salg av virksomhetsområder.

I snitt er S&P 500-selskapene ventet å få en resultatvekst på 1,4 prosent i tredje kvartal, den svakeste siden andre kvartal 2002, opplyser analysesjef John Butters i Thomson Financial til Marketwatch. Ifølge ham vil estimatene nok bli redusert ytterligere de kommende dagene etter Merrill Lynch- rapporten i forrige uke, men Butters understreker samtidig at selskapene i gjennomsnitt slår analytikernes estimater med tre prosent.

Google stiger til 614 dollar tirsdag etter å ha sluttet nær 610 mandag, etter at det er kommet flere kursmåloppjusteringer siden aksjekursen steg over 600 dollar mandag. Lehman Brothers høynet sitt kursmål fra 610 til 714 dollar, mens Banc of America høynet med åtte prosent til 670 dollar, ifølge Bloomberg News.

I tillegg har blant annet Bernstein høynet sitt kursmål på Apple, som også stiger i førhandel. Bernstein høynet kursmålet med 30 prosent til 175 dollar.

Bedre resultat
Markedet støttes også etter at Yum Brands, som eier Pizza Hut og Taco Bell, fremla et bedre resultat enn ventet. Aksjen stiger 1,82 dollar til 38,11.

-Dette gir oss ytterligere mer bensin i dette bullmarkedet. Inntjeningen kommer neste år til å være flat, men dette er et ekko av hva vi så i forrige forretningssyklusen. Resultatveksten avtok mellom 1996 og 1998, likevel steg aksjer da investorer trodde på vekst på den andre siden, sier sjefsstrateg Jeffrey Kleintop i LPL Financial Group til Bloomberg News.

Wall Street Journal trekker blant annet frem Sprint Nextel, der konsernsjef Gary Forsee går av med umiddelbar virkning etter at selskapet fortsetter å miste viktige kunder og mislykkes i å nå sine mål.