Noen jenter gjør det til en livsstil å feste - på guttas regning. Dagens Næringsliv treffer to av dem ved et av bordene på Havana Social Club i Oslo. Lokalet er fullt. Tidligere denne kvelden har de spist en treretters med kamskjell, biff og reinsdyrfilet. De delte en creme brulé til dessert og drakk rødvin på restauranten No 15 på Frogner. Regningen så de aldri. Den plukker en venn av dem opp senere, når han kommer hjem fra forretningsreisen i London.

I dette miljøet har noen kvinner gjort det til en livsstil å bli påspandert gaver, reiser og dyre klær. De lever et liv med Sancerre-viner og femstjernes hoteller verden rundt, men har sjelden lønninger som kan gape over slik luksus. Mange av dem har ikke engang fast jobb.

Det foregår en byttehandel mellom bemidlede menn og pene jenter som få vil snakke om.

På jakt etter en "sponsor"
- Jentene finner en kar og flokker seg rundt ham og trekker så mye ut av ham de klarer. De har et håp om en sponsor, forteller en finansrådgiver og uteløve i Oslo.

Noen kaller dem "golddiggers" av grunner som er åpenbare. Noen kaller dem "good time girls", av årsaker som kanskje er like åpenbare. Noen ganger kalles de "logoer", fordi menn kan smykke seg med dem på samme måte som et eksklusivt Philippe Patek-ur eller et par håndsydde sko fra John Dobb.

Hun er en logo. Han er en sponsor.

Tar ikke cash - vil ha kredittkort
- Jeg kaller dem popcornjenter. Når du har spist to poser, er du fortsatt sulten, sier teppehandler Mahmoud Maktabi til DN.

Noen av jentene sier takk for seg etter en kveld med gratis Cristal. Andre drar det lenger.

- De tar ikke cash. De vil ha et kredittkort, sier en investor som vil være anonym.

- Jeg elsker virkelig å leve et jetsettliv! Hva er det ikke å like med det? Det er spennende, det er nye bekjentskaper og det er restauranter og god vin, sier en av jentene. Men legger til:

- Vi er ikke noen golddiggers. Vi liker å ha det gøy og har tilfeldigvis noen bekjentskaper som liker å spandere.

Les hele saken i DN lørdag(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.