Oljeleverandørselskapet Bilfinger, med norsk hovedkontor i Stavanger, orienterte i går om at nye 50 ansatte må gå. Dermed nærmer det seg 300 oppsigelser i selskapet.

Det skriver Bergens Tidende.

- Som klubbleder har jeg en tung dag, atter en gang, sier Roger Berg-Hansen, Fellesforbundets tillitsvalgte for oljeleverandørselskapet Bilfinger.

Det tyske selskapet, som i tillegg til Stavanger har virksomhet i Bergen, Haugesund, Skien, Hammerfest og Oslo, har i dag rundt 1700 fast ansatte. I tillegg har de hatt omtrent  like mange midlertidige kontraktsarbeidere. Disse ble de første til å merke nedturen som følge av oljeprisfallet.

Mellom 1000-1500 innleide Bilfinger-arbeidere har allerede fått avsluttet sine kontrakter. Enda 200 innleide vil få avsluttet kontraktene sine når Edvard Grieg seiler ut fra verftet i Egersund i mai, skriver BT.

- Etter denne kuttrunden er vi 1694 ansatte igjen, men jeg frykter nye kuttrunder. Jeg er redd for at oppturen mange forventer i 2015-2016 ikke vil komme, sier klubblederen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.