Dette er den helt nye coupé-modellen RC fra Lexus. Bilen skal konkurrere mot tyske premiummodeller som Audi A5, Mercedes C-klasse Coupé og den helt ferske BMW 4-serien. En marginal bilklasse i Norge, men svært viktig som imagebygger for merkene.

Bilen er basert på konseptmodellen LF-LC som ble vist i Detroit i januar 2012.

Les mer her: Ny sportsbil fra Lexus

Bilen vises under den kommende bilutstillingen i Tokyo senere i november. Da kommer den i to versjoner, RC 350 med en V6-motor på 3,5 liter, mens RC 300h vil ha et hybriddrivverk med en 2,5-liters motor. Sistnevnte er samme drivlinje som i årets Lexus-nyhet IS 300h.

Les test av IS: Pålitelig luksus til hyggelig pris

Hybrid mest aktuelt
Etter all sannsynlighet blir nok hybridversjonen bilen som kommer til Norge.

- Dessverre kan jeg ikke si så mye om hva vi vil lansere i Norge, ettersom vi ikke er kjent med hvilke varianter som kommer til Europa ennå. Men sett med norske øyne vil hybridutgaven være mest aktuell, skriver Lexus-sjef Jan Christian Holm i en epost til DN.no.

Førerplassen er delt opp i det Lexus kaller en ”funksjonssone” og en ”displaysone”. Øverst sitter instrumentpanelet og en syvtommers skjerm for navigasjon. I midtkonsollen sitter Lexus Remote Touch Interface integrert. Sporty seter laget med en spesiell metode for skumforming, skal gi optimal komfort og sidestøtte.

Kommer neste år
- Dette er veldig tett opp mot produksjonsmodell. Den er forventet på markedet i siste halvdel av 2014, opplyser Holm.

Før den tid kommer Lexus med en kompaktsuv basert på konseptbilen som ble vist i Frankfurt tidligere i høst; LF-NX. En bil som etter alt å dømme vil kapre nye kunder til Lexus.

Les også: Sjekk ut den nye Lexus-suven (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.