USA er svært viktig for det japanske luksusmerket Lexus, som nok en gang viser en ny modell under bilutstillingen i Detroit.

Ingen ringere enn Toyota-sjefen selv, Akio Toyoda, var tilstede da den nye LC 500 ble avduket. Bilen er produksjonsversjonen av konseptbilen selskapet viste i Detroit for fire år siden.

-LC 500 har vært et viktig produkt for Lexus og for meg personlig. For noen år siden bestemte vi oss for å rette merkets fremtid mot produkter som hadde mer lidenskap og skiller seg ut i luksusmarkedet. Dette flaggskipets proporsjoner,  fantastiske design og ytelse gir et sterkt signal om hvor merket beveger seg følelsesmessige og vil øke Lexus' luksusappell globalt, sier Toyoda i en pressemelding fra selskapet.

Les mer her: Ny sportsbil fra Lexus

Og heldigvis har ikke eplet falt langt fra stammen, LC 500 er en en rålekkker coupé for fire med en stor femliters V8-er under panseret og selvsagt bakhjulsdrift. Null til 60 mph skal gå på under 4,5 sekunder. Bilen er den første på merkets nye plattform for bakhjulsdrevne storbiler.

 

 

Motoren er den samme som sitter i GS F og i coupéen RC F. Som første bil på markedet kommer den med en ti(!)-trinns automatgirkasse. Og bilen skal være dyr, men ikke så eksklusiv som superbilen LFA som gikk ut av produksjon i 2012.

-Dette gir mye mening. Det gir en wow-faktor når du er ute på veien og ser en (Mercedes) SL eller en S-klasse coupé. Det gjør merkevaren mer styrke som mer eksklusiv for kun de vært rike. Det er hva alle merkevarer ønsker, sier Tom Libby, sjef for analyselskapet IHS, til Automotive News om Lexus nye satsning.

Bilen kommer på det amerikanske markedet til sommeren, og til Norge neste år.

Les DNs test av RC F: Den siste dinosaur

Les DNs test av nye RX: Essensen av Lexus

Se video fra vår test av RC F:

Lexus RC F: En V8-er av den gode gamle sorten
Lexus er mest kjent for moderne hybridteknologi. I den 477 hestekrefter sterke RC F går de i en helt annen retning.
03:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.