Lexus lanserte suven RX i 1997, og salget i Norge fikk en boost da V6-bensinmotorene i andre generasjon RX ble supplert med den første hybridmodellen RX 400h i klassen.

Ifjor lanserte Lexus en lillebror til denne suven med NX 300h, og den større RX har sett litt gammeldags ut i forhold til nykommeren. Derfor er det ikke helt overraskende at RX nå kommer i fjerde generasjon.

Les test av dagens Lexus RX 450h: Sterkt forbedret Lexus

Og skal man dømme etter teaserbildet bilprodusenten nå har sluppet, vil den få flere likhetstrekk med NX. Skarpere linjer og en tøffere design med en klar coupè-aktig linje gir et sporty inntrykk, men kanskje en noe begrenset utsikt.

Drivlinjene fortelles det foreløpig ikke noe om, men til Norge blir det nok kun et hybridalternativ som er aktuell. Dagens modell har en V6 bensinmotor, men kanskje vil Lexus downsize og plassere en firesylindret motor under panseret, slik de har gjort i NX.

Les DNs test av Lexus NX 300h: Djevelen ligger i detaljene

Bilen har verdenspremiere på bilutstillingen i New York i påsken, og kommer til Norge i desember.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.