SISTE: Hamas' væpnede fløy advarer flyselskaper om at gruppen akter å angripe Ben Gurion-flyplassen ved Tel Aviv med raketter.

Tre raketter fra Gazastripen ble fredag formiddag uskadeliggjort over Tel Aviv av Israels rakettvernskjold, opplyser det israelske forsvaret IDF.

Ifølge den israelske hæren traff et prosjektil fra enten Libanon eller Syria et åpent område mellom byene Metula og Kiryat Shmona Nord i Israel fredag morgen, uten å forårsake skader.

Den israelske hæren melder at det foreløpig er uklart om det dreier seg om en bombekastergranat eller en rakett, men meldinger fra et libanesisk nyhetsbyrå kan tyde på det siste. To raketter fra Libanon ble avfyrt i retning «okkupert territorium» fredag, melder byrået, som ikke har opplysninger om hvem som sto bak angrepet.

– Vi jobber med å skaffe mer informasjon om det som har skjedd, sier talsmann Motti Almoz i den israelske forsvaret.

Ifølge den israelske hæren traff et prosjektil fra enten Libanon eller Syria i et åpent område mellom byene Metula og Kiryat Shmona Nord i Israel fredag morgen, uten å forårsake skader. Samtidig meldte et libanesisk nyhetsbyrå at raketter fra Libanon ble avfyrt i retning «okkupert territorium».

Peter Lerner, talsmann for de israelske styrkene, sier at Israel har svart på angrepet.

– Det er bekreftet at en rakett fra Libanon landet ved Metula. Israelsk forsvarsstyrker svarte med artilleri, skriver Lerner på Twitter.

Fortsatt er det få tegn til at fredsforhandlingene mellom Israel og Palestina skal bli en realitet. Minst seks mennesker ble drept i nye israelske angrep på Gazastripen natt til fredag, ifølge palestinsk helsepersonell.

Les mer om konflikten på DN.no:

Helsevesenet i Gaza på randen av kollaps

Hackere vil stanse Israel dnPlus

Raketter skutt ned over Jerusalem

Angrep på boliger kan være brudd på folkeretten

Gaza-sykehus: – Kapasiteten er sprengt

Brende: – FN må oppfordre til våpenhvile i Midtøsten

Kafé og boliger bombet på Gazastripen

Blodig opptrapping på Gazastripen

Tutu: Israels og Palestinas ledere oppfører seg som barn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.