Regjeringen ledes av den 60 år gamle professoren Hassan Diab og består av 20 statsråder, de fleste av dem teknokrater med støtte fra landets politiske partier.

President Michel Aoun har godkjent den nye regjeringen, og tirsdag kveld ble navnene på de nye statsrådene lest opp av en talsmann.

– Den nye regjeringen skal anstrenge seg for å møte demonstrantenes krav, sa statsminister Hassan Diab i sin første kommentar etter kunngjøringen.

Libanon har vært uten regjering siden statsminister Saad Hariri 29. oktober i fjor kunngjorde at han gikk av. Det skjedde etter omfattende protester.

Protestene har siden fortsatt, og det er uklart om den nye regjeringen vil tilfredsstille demonstrantenes krav om omfattende politiske reformer.

Libanon står midt oppe i en økonomisk krise, og landets banker har siden september hatt begrensninger på uttak av dollar. Det har resultert i smadring av minibanker og bankvinduer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.