Tre mennesker ble drept tirsdag i sammenstøt mellom rivaliserende grupper i Libanons største flyktningleir for palestinere.

Sammenstøtet mellom en islamistisk gruppe og medlemmer av Mahmoud Abbas' Fatah førte til at hundrevis av innbyggere i Ain al-Hilweh– leiren flyktet og søkte tilflukt i moskeer i nærheten.

Minst 35 mennesker ble såret og kjørt på sykehus, mens flere andre sårede ikke kunne hentes fordi sykebilene ble hindret av kampene.

To av de drepte var medlemmer av Fatah, blant dem en offiser, ifølge palestinske kilder.

Skytingen kunne høres i havnebyen Saida, og den libanesiske hæren utplasserte styrker ved de fire hovedinngangene til flyktningleiren.

Sammenstøtene begynte lørdag da to Fatah-medlemmer ble drept av islamistene i Jund al-Sham-gruppa som var ute etter en av Fatah-lederne, og de fortsatte hele helga.

Leiren, som er en av mange i Libanon, er hjem til 54.000 registrerte palestinske flyktninger. I de siste årene har flere tusen til kommet på flukt fra kampene i Syria.

 

Les også: - Nå får vi det fra alle kanter. Det er sterke krefter i sving her

Sjeføkonom om panikken: - Nå er markedene helt ute av balanse

- Det kommer en megakonsolidering

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det er usikkerhet rundt oss:

Det er usikkerhet rundt oss
Statsminister Erna Solberg om fallet i aksjemarkedet
00:32
Publisert: