– Den store testen for Libanons nye regjering blir hvordan den handler og svarer på kravet fra folket om å innføre reformer og bekjempe korrupsjon, sier utenriksminister Mike Pompeo i en uttalelse.

Den 60 år gamle professoren Hassan Diab ble utnevnt til statsminister tirsdag. De fleste av statsråder betegnes som teknokrater, nominert av Hizbollah og deres allierte i nasjonalforsamlingen.

Den nye regjeringen blir møtt med protester og nye sammenstøt. Flere hundre demonstranter samlet seg onsdag ettermiddag rundt parlamentsbygningen i Beirut. Der kastet de stein og søppelposer mot opprørspolitiet, som svarte med vannkanoner og tåregass.

Samme dag møttes statsminister Diabs regjering for første gang.

– Vi står ved en finansiell, økonomisk og sosial blindvei. Vi står overfor en katastrofe, heter det i en uttalelse fra statsministeren.

Pompeo viser til at en styringsdyktig regjering som gjør håndfaste tiltak, er det eneste som kan gjenreise den økonomiske tilliten til landet og utløse internasjonal støtte.

Den franske presidenten Emmanuel Macron har på sin side uttalt at han vil gjøre alt han kan for å hjelpe landet ut av krisen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.