En samlet nasjonalforsamling har tatt turen fra voldsherjede Tripoli til byen Tobruk 1.500 kilometer unna for å holde seremonien der de nye medlemmene tirsdag ble sverget inn som folkevalgte.

Den uavhengige nykommeren Aguila Salah Issa fra den østlige byen Al-Qobba slo ut hele åtte utfordrere for han overraskende ble utpekt til leder for forsamlingen.

Den nye forsamlingen har et klart flertall av nasjonalister, og de tapende islamistene, med kjerneområde rundt Misrata i vest, holdt seg borte fra seremonien i protest.

Tobruk har stort sett blitt spart for den voldsbølgen som de siste ukene har rammet hovedstaden Tripoli og Benghazi, landets nest største by.

Utsendinger fra Den arabiske liga, FN og Organisasjonen for islamsk samarbeid var til stede under seremonien i Tobruk.

Resultatet av valget 25. juni ble hilst velkommen av ledere for verdens store land. De uttrykte håp om at de folkevalgte vil stabilisere Libya og få fart på arbeidet med demokratiske reformer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.