Salah al-Maskhout og åtte av hans medsammensvorne ble drept i angrepet i en forstad til Tripoli, skriver nyhetsbyrået TT med henvisning til italienske og libyske medier.

Drapene skal ha blitt utført med en spesiell type ammunisjon som brukes av vestlige innsatsstyrker, men som er uvanlige andre steder.

Det italienske forsvarsdepartementet har bekreftet at Maskhout er blant dem som døde i skuddvekslingen, mens en slektning av ham hevder at han klarte seg, ifølge avisa The Guardian. Det er også flere spekulasjoner om hvor mange som ble drept. Både libyske og italienske medier skriver at samtlige ni personer som var mål for angrepet er døde.

Maskhout var angivelig på besøk hos slektninger i den libyske hovedstaden da han ble drept. Selv bodde han i Zuwara nordvest i landet, en by mange flyktningbåter har reist fra ettersom den ligger nær den italienske øya Lampedusa.

Flere tusen flyktninger og migranter fra Midtøsten og Afrika har ankommet Lampedusa de siste månedene.

I år har minst 2.500 migranter omkommet i forsøket på å ta seg over Middelhavet til Europa, ifølge tall fra FN.

 

Les også: Sveits forbyr salg av VW-modeller

- Det har vært en ekstrem ingeniørmangel - og den er ikke tettet ennå

Går under to prosent

 

Se også:

Gode alternativer til vonde bestselgere:

Gode alternativer til vonde bestselgere
DNs vinjournalist gir deg de gode alternativene til Polets bestselgere – til nesten samme pris.
03:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.