Blant Norges rikeste og mest profilerte finanskjendiser og industrieiere i Holmenkollåsen i Oslo, har det norsk-kinesiske ekteparet Man Bun Peter Cheung (63) og Yeung Fong Cheung (59) klart å holde seg anonyme i en årrekke, på tross av de er blant landets aller rikeste.

Herr og fru Cheung hadde i 2015 en samlet ligningsformue på 323 millioner kroner og inntekt på 101 millioner kroner, noe som plasserer dem godt innenfor listen av de aller rikeste både i hovedstaden og på landsbasis. På Oslo-listen over inntekt ligger Cheung-paret på 38. og 44. plass, i samme del av listen som Pareto-eier Svein Støle, superinvestor Jan Haudemann-Andersen, dagligvarekongen Stein Erik Hagen og folk med etternavn som Anker, Astrup og Løvenskiold. Geografisk er de også i samme område.

Når DN ringer Man Bun Peter Cheung ønsker han ikke å diskutere ligningen.

– Nei, det vil vi ikke. Det vil vi ikke, sier han.

Flere eiendommer

Cheung-paret eier store eiendomsarealer på Aker Brygge. I tillegg eier de eiendom i Homansbyen, gjennom selskapet Cathay Holding as. Ved utgangen av 2015, hadde selskapet ifølge årsrapporten bokførte verdier for 347 millioner kroner. I tillegg eier paret, gjennom et annet selskap, en stor villa mellom Slemdal og Midtstuen, i det såkalte «Hemingland», på en nesten tre mål stor tomt. Eiendommen kjøpte de for 3.325.000 kroner i 1993. Hva den er verdt i dag er usikkert, men det er ikke urealistisk å anslå at markedspris i dag er omtrent ti ganger så høy eller mer enn kjøpesummen Cheung-paret ga for 23 år siden.

Begge på topp 100

Eiendomsporteføljen på Aker Brygge er organisert i datterselskapet Bryggetorget 18 ans. Det har vært en pengemaskin uten like i alle fall det siste tiåret, og trolig lenger.

I 2015 hadde selskapet et resultat etter skatt på 22,2 millioner kroner, og det siste tiåret har selskapet et samlet resultat etter skatt på 183,2 millioner kroner.Dette bidro til at Man Bun Peter Cheung fikk en ligningsinntekt i 2015 på 48,4 millioner kroner, mens konen Yeung Fong Cheung fikk en inntekt på 52,6 millioner. At begge partene i et ekteskap har så høy inntekt er høyst uvanlig. Faktisk har både Man Bun Peter Cheung og Yeung Fong Cheung så høy inntekt at begge to er inne på den nasjonale topp 100-listen for inntekt, og er det eneste ekteparet som er der sammen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen