En 30 år gammel kvinne vant i forrige uke et søksmål mot Lime-kjeden. Ifølge dommen fikk kvinnen altfor lav lønn, hun ble presset til å sykmelde seg og fikk oppsigelse på SMS.

Den iranske kvinnen kom til Norge på familiegjenforening i 2012 og fikk våren 2013 jobb i butikkjeden som etterforskes for menneskehandel. Ifølge kontrakten skulle hun jobbe vanlige arbeidsuker, men realiteten var en helt annen, skriver Aftenposten.

Kvinnen ble sendt rundt i ulike butikker, fikk svært ugunstig arbeidstid og hadde etter tre måneder kun fått utbetalt 10.000 kroner. Da hun uttrykte misnøye med uforutsigbar arbeidstid og mye kveldsjobbing, sendte Lime-sjef Sajjad Hussain henne en SMS med beskjed om å finne seg en annen jobb.

Etter å ha skværet opp med Hussain fikk kvinnen fortsette i jobben, men fikk problemer da hun ble gravid og etter hvert sykmeldt. Etter fødselen mistet hun foreldrepenger fra Nav fordi Lime-kjeden hadde opplyst at hun hadde fått sparken igjen.

Kvinnen vant i forrige uke søksmålet mot firmaet Grønland Dagligvare i Arbeidsretten. Det var dette firmaet som på papiret var hennes arbeidsgiver. Firmaet møtte ikke i retten, og det har heller ikke besvart søksmålet på noen måte, skriver avisen.

Til sammen 14 personer sitter fengslet i forbindelse med etterforskningen av menneskehandel i Lime-kjeden. Minst ti personer antas å være ofre i saken. Sajjad Hussain er en av de hovedmistenkte i saken.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Lime-brødre siktet for heleri på 20 millioner

 

Politiet leter etter Lime-millioner i utlandet  

Lime-siktet får ikke vitnemål fra Politihøgskolen