Grytidlig tirsdag morgen gikk sivilt politi inn i huset til mannen som trekkes frem som en av toppene i dagligvarekjeden Lime. Store politistyrker deltok i den pågående aksjonen mot dagligvarekjeden.

Naboene i villastrøket i Groruddalen ante lite om hva som var i ferd med å skje da syv sivile tjenestemenn gikk inn i eneboligen.

Mannen har tidligere drevet flere butikker i Lime-kjeden, men trakk seg ut av Lime tidligere i år. Lime-kjøpmannen står likevel oppført i flere selskaper sammen med andre personer som knyttes til Lime-systemet.

Advokaten: - Overrasket

Pågripelsen var etter det DN kjenner til bare en av flere pågripelser i den koordinerte aksjonen mot personer i nettverket. DN erfarer at de pågrepne er siktet for en rekke lovbrudd knyttet til økonomisk kriminalitet og menneskehandel. Brudd på menneskehandelslovene har høyest strafferamme.

- Dette er nytt for meg. Jeg vet ikke hva han er siktet for, sier advokat Tor Eggesvik som har representert kjøpmannen som nå er pågrepet.

- Siden han ikke lenger er kjøpmann i Lime, så er jeg overrasket, tilføyer advokaten.

Et par timer senere tok politiet seg inn i kjedens hovedkontor på Tøyen.

Polititjenestemenn bar ut bevismateriale av lokalene og stengte butikken.

Gründeren siktet for menneskehandel

For bare et par uker siden ble kjededirektøren Sajjad Hussain pågrepet og siktet for grov menneskehandel da han var i ferd med å forlate landet.

Les mer her: Lime-gründer siktet etter opplysninger fra Pakistan

Tirsdag morgen slo politi og skattemyndigheter til mot 24 butikker og flere privatadresser i Oslo-området tilknyttet Lime-nettverket.

Romerike polidistrikt leder dette arbeidet, med støtte fra Kripos, Økokrim, Politiets utlendingsenhet, Tollvesenet, Skatteetaten, Arbeidstilsynet, Nav, Mattilsynet, Utlendingsdirektoratet, Kriminalomsorgen og næringslivet.

Dagens Næringsliv kommer med mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.