Hussain har nå sittet over ti uker i varetekt etter at han ble pågrepet på Oslo lufthavn i august. I ettertid har politiet pågrepet om lag 20 personer i saken.

Lime-eieren er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 224, som blant annet omfatter tvangsarbeid og menneskehandel. Ifølge hans forsvarer, advokat John Christian Elden, omfatter siktelsen «bare» påstand om at arbeidstakere i Lime-butikkene har hatt for dårlige arbeidsvilkår.

– Han bestrider det samme som han har gjort hele tiden. Alle andre anklager som har versert i mediene, er han ikke siktet for, sier Elden til NTB.

I den omfattende etterforskningen av Lime-kjeden har politiet mistanke om grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri og skimming i nettverket rundt dagligvarekjeden. Det er lagt et omfattende lokk over etterforskningen.

Fengslingsmøter har foregått bak lukkede dører, og de fleste etterforskningsdokumentene er klausulert slik at de siktede ikke får kjennskap til hvilke bevis politiet har samlet mot dem.

En av de pågrepne i den omfattende Lime-saken er en 34 år gammel advokat som for tre uker siden ble varetektsfengslet i fire nye uker. Politiet mener advokaten i kraft av sin stilling har bidratt til det som omtales som alvorlig organisert kriminalitet.

Les også på DN.no:

«Oppsiktsvekkende» tap for Statoil

- Øker sjansen for et rentekutt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.