Bare timer før gårsdagens fengslingsmøte ble den eldste av de to brødrene i Lime-kjeden informert om at han ikke bare er siktet for menneskehandel, men også grovt heleri på i overkant av 20 millioner.

– Den utvidede siktelsen er tynn, sier advokat Arild Holden som møtte som storebrorens forsvarer.

Politiet har brukt månedene etter pågripelsene i september til å gå gjennom brødrenes privatøkonomi gjennom en treårsperiode. Lime-brødrene og deres daværende ektefeller står i dag oppført med 22 leiligheter og næringsseksjoner i Oslo-området. I tillegg står de oppført som eiere av luksusbiler av typen Porsche Cayenne, Jaguar og Audi.

– Grunnlaget for siktelsen på heleri er personlige forbruksanalyser som politiet har utført. De har et overforbruk gjennom flere år, sier politiadvokat Anja Stenersen.

I forbruksanalysen har revisorer studert innberettede inntekter, utgifter og endringer i formue og sammenlignet med hva som er brukt.

– De siktede har brukt mer midler enn de lovlig sett har tjent. I loven stilles det krav til å redegjøre for lovlige midler, og det gir skjellig grunn til mistanke for heleri.

– Skyldes overforbruket en ekstravagant livsstil?

– Det dreier seg mye om eiendom uten at jeg vil gå nærmere inn i det, sier Stenersen.

Med den nye siktelsen vil politiet også starte jakten på verdier hos toppene i Lime-kjeden. Så langt har saken dreiet seg om menneskehandel, men nå vil politiet forsøke å få tvangsgrunnlag for å inndrive eiendeler.

– Politiet må ha et grunnlag for å ta heftelser, og beløpene må tilsvare verdiene som det er tatt ut siktelse for. Vi vil vurdere å ta heftelser basert på siktelsen , sier politiadvokat Stenersen.

Både leiligheter og biler som de siktede er registrert med, har i dag heftelser fra ulike låneinstitusjoner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.