Lime-sjef Sajjad Hussain (37) er allerede varetektsfengslet, siktet for grov menneskehandel.

– 18 er pågrepet, men vi kan ikke utelukke flere pågripelser. Denne aksjonen pågår fortsatt for fullt, sier politiinspektør i Romerike politidistrikt og påtaleansvarlig Åsmund Yli til NTB onsdag ettermiddag.

De elleve fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm. På grunn av omfanget vil fengslingsmøtene foregå parallelt i tre saler.

Også onsdag ettermiddag vil Romerike politidistrikt holde en pressebrifing i Politihuset i Lillestrøm.

Massiv aksjon

Lime-kjeden omfatter i alt 29 forretninger på Østlandet. Det er kjent at flere av dem som er pågrepet, er i familie med Hussain. Hans forsvarer, advokat John Christian Elden, reagerer kraftig på politiets fremgangsmåte.

– Politiet har kneblet ham fra å kunne kommentere anklagene de offentlig fremsetter mot ham på en pressekonferanse. Det er hårreisende, og jeg vet han er sterkt uenig i anklagene uten at jeg konkret kan spørre ham, sier Elden til NTB.

Yli ønsker ikke å bekrefte identiteten til dem som er pågrepet, men sier at det ble brukt tvangsmidler i 20 av forretningene som ble ransaket. De ni resterende har et varesamarbeid med Lime.

– I de 20 har politiet fått rettens medhold i at det er noen som kan mistenkes for disse ulovlighetene. Hvor mange av dem som er de reelle eierne og hvor mange forretninger de eventuelt eier hver, går vi ikke ut med nå. Det vil være en viktig del av etterforskningen å få klarlagt dette, sier politiinspektøren.

Uoversiktlig

Yli sier at fremdriften i etterforskningen er god, men saken er svært omfattende og det er derfor en utfordring å få oversikt.

– Vi har allerede ransaket over 50 steder. Vi må ta tiden til hjelp for å få oversikt. Mye bevis er hentet inn og det arbeidet vil fortsette. Så får vi se hvor lenge det vil måtte pågå. De som er pågrepet, lar seg avhøre, sier han.

Åsmund Yli gjentar at det har vært en grundig etterforskning som har pågått over noe tid.

– Men selv om politiaksjonen er omfattende, er den målrettet, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.