Politiet opplyser ifølge NRK at det allerede i sommer ble oppdaget bruk av falske betalingsterminaler i fire butikker i Lime minipris-kjeden.

De falske betalingsterminalene brukes til skimming, det vil si kopiering av informasjonen på betalingskortene. Denne informasjonen kan senere brukes til svindel.

Flere banker som NRK har vært i kontakt med, forteller at også de har hatt mistanke om bruk av falske terminaler i Lime-butikker.

– Når du kommer til kassen og betaler, vil du møte en helt vanlig betalingsterminal. Men du vil sannsynligvis bli bedt om å bruke magnetstripen, sier assisterende informasjonssjef Johannes Stenwig i Nordea.

Den falske terminalen er ikke koblet opp mot betalingssystemet. Denne kopierer informasjonen fra magnetstripen. Etter å ha dratt kortet, får man gjerne beskjed om at terminalen ikke virker, og at man må bruke en annen i stedet. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.