Aktoratet i Lime-saken mener en kvinne i 30-årene har hatt en så sentral rolle i kjededriften at hun står tiltalt både for menneskehandel og brudd på mafiaparagrafen. I retten ble det lagt ned påstand om inndragning på 1,8 millioner kroner som angivelig skal stamme fra kriminelt utbytte.

Kvinnens forsvarer, Øystein Storvik, bekrefter at klienten hadde et forhold til kjedesjefen Sajjad Hussain. Forsvareren mener at kvinnen strafferettslig har hatt en mer perifer rolle.

- Hun har vært hans elskerinne. De har hatt den relasjonen samtidig som hun jobbet i butikken.

Telefonavlytting

Deres relasjon fremkommer i kommunikasjonskontroll som vil bli lagt frem for retten.

- Hun opplever situasjonen som stressende, sier Storvik om at hun nå må møte i retten.

Sajjad Hussain har bekreftet at de hadde et forhold da han var separert.

Håndterte passord

Kvinnen erkjenner straffskyld for bedrageri og hvitvasking, men nekter for de mer sentrale tiltalepostene som menneskehandel og brudd på mafiaparagrafen.

- Bedrageriet består i å ha tatt opp lån i navnet til en av de tiltalte. Hvitvaskingen går ut på at hun ikke har vært nøye nok med å håndtere koder og passord.

Strafferammen for grov menneskehandel er på opptil ti år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.