I første kvartal 2015 gikk 1.019 norske aksjeselskaper konkurs, mens 917 led samme skjebne i årets tre første måneder, skriver Finansavisen.

Da det kom konkurstall for fjorårets fjerde kvartal, spådde Anette Willumsen, administrerende direktør i inkassoselskapet Lindorff, en konkurstopp i Norge i løpet av ett til to år. De nye tallene viser motsatt trend, men hun tror ikke det betyr at det verste er bak oss.

- På lengre sikt er vi trygge på påstanden vi kom med da. Kortsiktig er vi positivt overrasket over hvor bra næringslivet klarer seg. Vi må tilbake til tredje kvartal 2014 for å finne færre konkurser, sier hun til avisen, men legger til:

- Vi venter at tapte oljejobber vil påvirke misligholdstallene. Det tar tid fra vi leser om nedbemanninger til det slår ut. Så vi står ved vår prognose om konkurstopp innen et par år.

Særlig i Nord-Norge var det positive konkurstall i første kvartal. Antallet konkurser sank med 18 prosent i landets nordligste region. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.