For litt over ett år siden åpnet Facebook for at hvem som helst kan lage applikasjoner til Facebook. Dermed kan hvem alle med kreativitet og datakunskap få tilgang til hele Facebooks brukermasse. Nå gjør nettsamfunnet LinkedIn det samme.

LinkedIn har etter hvert fått en solid posisjon, og har på mange måter blitt det seriøse alternativet til Facebook. Tjenesten har rundt 30 millioner medlemmer, som bruker tjenesten for å bygge opp profesjonelle nettverk av forretningsforbindelser.

Foreløpig er det ni ulike applikasjoner som er tilgjengelige, blant annet applikasjoner som gjør det mulig å dele filer og presentasjoner med andre LinkedIn-brukere, lage blogger, logge hvor kontaktene dine reiser og dele informasjon om hvor du selv skal reise, osv.

Kvalitetssjekket av LinkedIn
LinkedIn fokuserer på at applikasjonene skal være sikre, og at de skal være rettet mot profesjonelle brukere. Derfor kontrolleres også alle applikasjonene av LinkedIn, i motsetning til med Facebook.

Ifølge det svenske nettstedet Dagens Media har LinkedIn opplevd en vekst på hele 25 prosent etter finanskrisen. Årsaken er antagelig at LinkedIn av mange brukes flittig i forbindelse med jobbsøking.

Det SAP-eide investeringsselskapet SAP Venture investerte nylig i LinkedIn. SAP er ett av verdens største programvareselskaper, og lager blant annet programvare innenfor e-business og kundeoppfølging.

Les også på D2: Toppledere frykter Facebook (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.