Det var en sjeldent rolig handelsdag på Wall Street ettersom ingen store selskaper leverte resultater og det var tørke med tanke på økonomiske data. Selv om president Barack Obama la frem sitt budsjett for 2012 og økonomiske linjer for ti år fremover, klarte ikke det å fyre opp investorene.

Nasdaq og S&P 500 holdt seg stort sett i positivt terreng gjennom dagen, mens Dow Jones holdt seg i rødt.

De største utslagene fant blant annet hos butikkjeden Wal-Mart som falt etter at meglerhuset JPMorgan Chase har kuttet sin anbefaling på aksjen til nøytral i forkant av offentliggjøringen av resultatene for fjerde kvartal. Selv om JPMorgans analytikere ssier at nedgraderingen ikke er direkte knyttet til resultatfremleggelsen neste uke, så er det ikke ventet at Wal-Mart gjorde det godt under julehandelen.

Wal-Mart falt 1,6 prosent til 54,81 dollar. Videre falt dataspillkjeden Gamestop 1,9 prosent til 19,89 dollar at en nedgradering fra Piper Jaffray.

Kobberprisene stiger til rekordhøyder etter at kinesiske handelsdata overrasket markedet ved å avsløre at importen inn til Kina hoppet i været i januar. Dette sender futureprisen opp til rekordnivåer. Kobber for levering i mars steg to prosent til 4,63 dollar for et pund.

Dette sendte Freeport-McMoran Copper & Gold opp 4,6 prosent til 55,96 dollar. De kinesiske tallene viste en oppgang i importen på 51 prosent i januar.

Prisen på nordsjøolje med levering i mars fortsetter å stige rett for kontraktsskiftet. Et fat koster 103,07 dollar, en oppgang på 2,13 prosent gjennom handelsdagen. Dagens priser er de høyeste på to år, ifølge Marketwatch.com. I følge nettstedet er det frykt for at urolighetene i Midt-Østen skal spre seg til andre land i regionene.

De høye oljeprisene var med på å sende ExxonMobil opp 2,5 prosent til 84,91 dollar og Chevron opp 1,3 prosent til 96,95 dollar.

Mye som støtter
- Vi er veldig nærme en full restitusjon etter den store nedturen, sier forvalter Peter Jankovskis i Oakbrook Investments til Bloomberg News.

- Det har alltid vært fare for at man trekker seg tilbake. Men resultatene har fortsatt oppover og økonomiske data har vært støttende. Hoppet i kinesisk eksport har løftet råvarene, fortsetter Jankovskis som kun ser smittefaren fra opprøret i Egypt til andre land i regionen, som det eneste som trekker i negativ retning. Selv om han mener regimeskiftet kan være bra for folket, frykter han en ustabil atmosfære.

Ved stengetid klokken 22.00 så det slik ut på Wall Street: