Den norske innkjøpssjefindeksen PMI, som måler aktiviteten i industrisektoren, steg litt i juli, men indikerer fremdeles at industriaktiviteten i Norge faller.

Norsk PMI steg til 48,7 i juli fra 46,5 måneden før, viser indeksen som Fokus Bank og NIMA (Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk) utarbeider.

En indeks under 50 viser fallende aktivitet i sektoren.

- Indeksen peker dermed mot et fall i industriaktiviteten i juli, men noe mindre fall enn i måneden før, skriver sjeføkonom Frank Jullum i en melding fra Fokus Bank onsdag.

PMI-indeksen er basert på en rekke delindekser som er utarbeidet på bakgrunn av spørsmål til industrilederne.

- Som alltid er svarprosenten kraftig redusert i juli, noe som øker usikkerhe-ten. De store utslagene i forbindelse med ferieavviklingen i juli gjør også de sesongjusterte indeksene mer usikre, skriver Jullum.

Økningen i sysselsettingsindeksen til 54,7 trakk hovedindeksen opp i juli, mens fallet i produksjonsindeksen til 42,2 trakk i motsatt retning.

- At indeksen steg i juli var omtrent som ventet. Det er derimot vanskelig å anslå utvikling i indeksen grunnet de store variasjonene fra måned til måned. Eksempelvis falt produksjonsindeksen med 7,4 poeng i juli til 42,2 mens sysselsettingsindeksen steg med 11,2 poeng til 54,7. Slike svingninger er neppe representative for industrien som helhet, og det er vanskelig å spore den samme type volatilitet i andre tall, skriver makroøkonom Ole André Kjennerud i en oppdatering fra DNB Markets onsdag.



LES OGSÅ:


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.