Syv av ti telefoner som selges i Norge er smarttelefoner. Og når man snakker om smarttelefoner handler det veldig ofte om heftige spesifikasjoner og innovative funksjoner. Men for brukere med enkle behov kommer det dessverre ikke like mye bra på markedet. En håndfull rimelige telefoner er kommet ut, men mange av disse har ikke gitt brukerne noen god brukeropplevelse.

Med Wildfire S prøver HTC å rette opp dette. Og de gjør mye riktig.

Design
Uttrykksmessig ser HTC Wildfire S ut som de fleste andre smarttelefoner. Men den er mindre og lettere enn de fleste. Skjermen er på 3,2 tommer, akkurat nok til de fleste vanlige oppgaver. Den ligger godt i hånden og kan betjenes med en hånd av de fleste. Den har optiske funksjonstaster i front som fungerer bra. Man kan får dekslene i ulike farger etter hva man foretrekker.

Skjermen er ikke av de beste på markedet, men bra nok. Den er ikke for liten, men fungerer bra til sitt bruk. Det er ikke den mest presise skjermen når det gjelder å bruke to fingre til å zoome og bevege skjermbilder, men man venner seg fort til hvordan det fungerer.

Brukeropplevelse
Som nevnt har dårlig brukeropplevelse vært et problem for rimelige smarttelefoner. De som kjøper disse telefonene er ofte ikke så avanserte brukere og derfor trenger de litt hjelp fra produsentenes side. HTC Wildfire S har det samme brukersystemet som de dyre telefonene til HTC, kalt Sense. Dette er et system for betjening av telefonen som er i stadig utvikling og som er basert på at man skal ha rask tilgang til de funksjonene man trenger når man trenger dem. Wildfire S er i tillegg rask nok til at Sense fungerer stort sett sømløst, noe som vil gi brukere på alle nivåer en god brukeropplevelse.

Som på andre HTC-telefoner er basisen at man har syv skjermer som man kan fylle med ulikt innhold. Det kan være snarveier til programmer eller småprogrammer kalt widgets. En widget er et lite program som stort sett oppfyller en enkelt oppgave. Det kan være å vise værmeldingen, dagens agenda eller de siste oppdateringene fra Facebook. Brukeren selv velger layout og hvilke widgets man vil bruke.

Multimedia
Wildfire S er helt klart fokusert mot de vanligste oppgavene man setter en smarttelefon til. Foruten telefoni og sms er dette typisk e-post, nettsurfing og fotografering. Til alle disse oppgavene er Wildfire S kraftig nok, selv om den ikke har veldig imponerende komponenter på innsiden.

Men man kan ikke få alt i en slik billigmodell og på Wildfire S merkes dette best når man ser film med høy oppløsning og når man spiller enkelte spill med mye grafikk.

Kameraet tar bra bilder når lysforholdene er gode, men sliter som de fleste andre når det blir skumring. Innendørs kan resultatene også variere en del. Man kan ikke ta opp hd-video med denne telefonen, men den kan filme i lav oppløsning.

Konklusjon
HTC Wildfire S er en rimelig smarttelefon som tar også de enkle brukerne på alvor. Det er den beste introduksjonstelefonen med Android for de som ikke har hatt smarttelefon før. Selvsagt er det inngått kompromisser med ytelsen for å få ned prisen, men det vil de fleste i målgruppen merke lite til. Anbefales til yngre brukere og de som er uerfarne med smarttelefoner og Android.



Les flere tester i vår testseksjon.