Hver uke intervjuer vi ledere og andre profiler om egen utdannelse. Denne uken: Isabelle Ringnes.

– Hva skulle du gjerne ha lært mer av?

– Jeg skulle gjerne lært å mestre flere digitale verktøy innenfor programmering, design, foto- og film redigering. Jeg elsker å lære og benytter gjerne ferier til å reise på kurs rundt i verden.

– Hvordan finner du ut om aktuelle kurs du har lyst til å ta?

– Det er ofte et resultat av målrettet googling, «tilfeldige» annonser i sosiale medier, åpen rekruttering på teknologi-messer eller word-of-mouth fra bekjente i bransjen. De fleste kursene har jeg finansiert på egen hånd. Er det én ting jeg gladelig investerer i så er det utdannelse og kunnskap.

– Hvorfor valgte du de studiene du gjorde?

– Økonomi på BI valgte jeg først og fremst fordi jeg ikke visste hva jeg ville bli. De voksne rundt meg anbefalte økonomi fordi «da kan du jobbe med hva du vil senere». Dersom jeg skulle valgt på nytt ville jeg valgt en teknologi-fokusert bachelor isteden.

Les også: Studentene alle vil ansette dnPlus (DN+)

– Har du et spesielt viktig minne fra studietiden?

– Et definisjonsmoment var da professoren vår ba oss om å levere en one-pager med visjon, misjon og KPI’er relatert til våre personlige liv, men definert på samme måte som man ville gjort i en bedrift. Et av mine mål var å bli flinkere på å presentere, jeg satte mål for hvor ofte jeg skulle si noe i forelesning, og satte meg fremst i klasserommet for å unngå å bli skremt av mengden mennesker i rommet. Da jeg hadde definert helt konkrete tiltak ble det mye enklere å jobbe mot målene. «What get’s measured, get’s managed» ble det nye mottoet mitt.

– Av det du har lært, hva har du hatt minst nytte av?

– Økonometri på BI. Dette faget krampeleste jeg før eksamen, og jeg husker fremdeles ikke hva det gikk ut på. Dessverre var det mange fag på BI jeg ikke ble motivert av, kanskje fordi jeg hadde en sterk mistanke om at jeg ikke kom til å ville jobbe innenfor økonomi senere. Et generelt råd er å velge et studie man genuint motiveres av fra begynnelsen.

– Har du andre tips til unge som nå lurer på hva de skal velge av utdannelse?

– Velg teknologi!

Les flere spalter om studielivet til...

Costume-redaktør Hege Aurelie Badenyck:  – Jeg får flere mail om dagen fra unge som ønsker råd

Kolonial-gründer Karl Munthe-Kaas: Vil ha bestselger-bok som obligatorisk pensum

Hiphop-artist Izabell: – Du tjener bra, men det er litt vondt

Forfatter Anna Kleiva:  - Det å lære seg å ta imot tidvis tøff kritikk sånn rett i fleisen har jeg hatt mye nytte av

 

Andre saker fra DN Talent:

- Når jeg forteller at jeg har 18 ansatte og 80 millioner i omsetning endrer de oppfatning

11 unge toppmeglere om veien til suksess dnPlus (DN+)

1400 søkere på 21 sommerjobber

Gjør biologistudenter til «yrkeselever» dnPlus  

 

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.