– Hva skulle du ønske du hadde lært på skolen?

– Jeg studerte økonomi og det var mye matematikk, finans og beregninger. Men det finnes også en dimensjon som handler om møtet med mennesker og de myke faktorene, som vi ikke lærte mye om. Men nå er jo dette også noe man lærer i arbeidslivet. Personlig skulle jeg ønske jeg også hadde vært i utlandet under universitetsstudiene.

– Har du noen tips til dagens studenter?

– Det er viktig å finne et arbeidssted der man kan vokse og få prøve litt forskjellig. Finn ut om du vil bli spesialist, generalist eller jobbe med ledelse. Jeg sier ofte at unge må våge å søke en jobb selv om man ikke oppfyller alle kravene som står i stillingsannonsen. Jeg tror spesielt kvinner er flinke til å velge bort det å søke om man ikke oppfyller hele listen med krav, men man bør søke likevel!

– Du jobbet i butikk ved siden av studiene, hva lærte du av det?

– Jeg lærte å prioritere tiden min, og dessuten fikk jeg en del erfaring ved å jobbe i butikk. Hvert år fikk jeg mer ansvar, og jeg kjente definitivt at det ga meg et ekstra ben å stå på. Siden jeg studerte økonomi, kunne jeg også relatere det vi lærte på skolen tilbake til næringslivet.

– Du er leder i en manns­dominert bransje, hvorfor er det så få kvinner?

– Det tror jeg alle i finans­bransjen diskuterer på ledernivå, men det er vanskelig å svare på. Det er veldig forskjellige grunner fra person til person til hvorfor man velger å hoppe av finansbransjen. Jeg tror mange gjør det når man får familie og må gjøre en stor omprioritering i livet.

– Hva er det som gjør at finansjobb og familie fungerer i ditt tilfelle?

– Jeg har valgt bort en del, fordi man må jo velge. Du kan ikke gjøre alt. Jeg har en mann som stiller opp mye, og det er en god forutsetning for å få det til.

– Hva må du velge bort?

– For eksempel å rydde hjemme, sånne ting. For å få tid til familien når jeg har fri.

– Du flyttet nylig til Norge fra Sverige, hva har du lært om Norge så langt?

– Det finnes utrolig mange dyktige mennesker, og når man ser i næringslivet er det en annen industri enn i Sverige. Her er det mange entreprenører, det er mye glede, ting skjer raskt. Min opplevelse av Norge er at det skjer mye hele tiden.

Les alle tidligere Liv og lære-spalter her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.