– Musiker, skribent, regissør, redaktør for Fanfare og lydsingelprosjektet Ferdigsnakka – hvordan har du lært deg dette?

– Innfallsmetoden! Og tett oppfølging av disse innfallene, i en hårfin balanse mellom hardt arbeid og galskap. Jeg kan trygt bekrefte at veien faktisk blir til mens man går, og jeg går stadig.

– Hva skulle du ønske at du hadde lært?

– Å vokse. På alle plan – privat, i prosjekter og i bedriftsorganisering. Av mer praktisk og håndfast art: Jeg skulle blitt bedre på å spille gitar. Og dette irriterer meg litt, for mens jeg fortsatt lærer mye om mangt, så er gitarspillingen liksom blitt en tapt sak.

– Hva er det viktigste man bør vite og kunne før man starter et prosjekt på egen hånd?

– I mine øyne er det å vite og kunne sekundært når man starter et prosjekt på egen hånd. Det viktigste er en visjon og gjennomføringskraft. Det å vite og kunne er derimot et ubegrenset innhentingsarbeid når man har satt i gang og definert et behov der ute. Prosjekter man starter på egen hånd har ikke et tak. Rammer får man kun fra staten, som jeg pleier å si.

– Hva er det viktigste du lærte i studietiden?

– At allmennkunnskapen heller ikke står stille.

– Ville du studert det samme igjen?

– Absolutt ikke! Jeg ville studert noe som lå så langt unna min naturlige tilbøyelighet til læring at jeg måtte ha vært på hver eneste forelesning for å henge med.

– Hva har du lært i det siste?

– Mye regnskap, litt sosiale medier. Slik som at en selfie ofte slår bedre an enn et kunstverk, for eksempel.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.