– Ville du studert det samme igjen?

– Jeg skulle egentlig bli ballettdanser, men skolen jeg drømte om, tok bare opp studenter hvert tredje år. I mellomtiden startet jeg på BI. I dag er jeg veldig glad for at det endte slik, og spesielt for at jeg dro til England. Dersom jeg skulle valgt alt på nytt, ville jeg kanskje valgt medisin.

– Hva er det viktigste du lærte i studietiden?

– Selve studieprosessen er viktig, og særlig det doktorgradsstudiet lærte meg om å være kritisk og analysere informasjon, har vært viktig for meg. Samtidig har jeg nok vokst mye som person gjennom studietiden. Som doktorgradsstudent skal en liksom komme opp med noe nytt, og de fleste går gjennom noen nedturer før de får sitt personlige eureka.

– Hva har du hatt minst bruk for siden?

– Året mitt på skatterett ved UiO har jeg ikke hatt bruk for overhodet, alt jeg hadde lært var utdatert allerede før jeg var ferdig med resten av studiene.

– Hva skulle du ønske at du hadde lært?

– Grønn energi og energipolitikk, det er felt jeg nå leser meg opp på. Om vi skal klare å løfte levestandarden i verden, samtidig som vi skal reversere klimautviklingen, trenger vi flere unge, gode hoder på saken.

– Hva er ditt råd til studenter som går inn på et universitet eller en høyskole for første gang til høsten?

– Les mye og lever godt, men ikke nedprioriter den sosiale delen av studentlivet. Det er like viktig å bygge seg et nettverk, lære å jobbe i grupper, møte nye mennesker og lære nye kulturer å kjenne. Ikke vær redd for å dra ut i verden.

– Hvorfor valgte du England?

– Jeg elsker den britiske humoren, den er helt fantastisk.

– Du har studert i 11 år – hvordan går det med studielånet?

– Jeg betalte faktisk mitt siste avdrag i år. Med lange studier og dyre skolepenger ble det ganske store summer til slutt, men det var absolutt verdt det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen