– Vi har sett at 21 millioner kanskje var litt høyt, sier Mona Bjerke i Meglerhuset Bjerke.

Hun er ansvarlig for salget av Toppen Bech og ektemannen Håkon Langballes eiendom på Oakhill i Rygge kommune.

Eiendommen, med 14 mål park og ørretbekk, ble lagt ut for salg til en prisantydning på 21 millioner kroner. Nå er prisen redusert med tre millioner kroner.

– Folk er mer prisbevisste. Budene henger ikke like løst lenger, sier Bjerke.

Den tidligere programlederen for «Herskapelig» på NRK og ektemannen, som er tidligere Hydro-direktør, kjøpte eiendommen i 2003 for 7,4 millioner kroner.

En tid for alt

– Grunnen til at vi skal flytte etter ti strålende år på Oakhill, er den tilmålte tiden. Vi er 75 og 76 år gamle og føler at det er en tid for alt. Vi vet at en av oss kommer til å bli alene, og har lyst til å skape et nytt liv i leilighet før det blir for sent, sier Toppen Bech.

Selv fremhever hun herregårdslandskapet med 200 års historie og femten mål park med fontene, eketrær og bøketrær.

– Det vi egentlig selger er drømmen om å bo fantastisk på landet, samtidig som man kan jobbe i storbyen eller fra hjemmekontor i et lekkert, nybygget anneks.

Markedstilpasset pris

Megleren mener de nå legger seg på en mer markedstilpasset pris.

– Slik vil vi få flere interesserte med på banen, legger Bjerke til.

Til nå har megleren registrert et par konkret interesserte, men har snakket med flere mulige kjøpere på visning.

FLYTTER TIL BY’N. Toppen Bech og ektemannen Håkon Langballe flytter etter ti år i Rygge. Foto: Jon Olav Nesvold
FLYTTER TIL BY’N. Toppen Bech og ektemannen Håkon Langballe flytter etter ti år i Rygge. Foto: Jon Olav Nesvold (Foto: VG)
Også huseieren selv tror prisreduksjonen vil gjøre susen.

– Jeg har jo ikke så mye greie på priser. Men jeg har jo jobbet med herskapelige boliger i mange år, og vet at det finnes få tilsvarende eiendommer i landet, sier Bech.

Finnes et marked

Eiendomsmegler Nils Nordvik i eiendomsmegleren Nordvik & Partners tror ikke Bech og mannen får store problemer med å selge, men mener det kan ta litt tid.

– Markedet er absolutt tilstede for boliger i denne prisklassen, sier Nordvik.

Han forteller at han selv har solgt boliger i samme prissegment den siste tiden, og får telefoner fra folk som er på utkikk etter noe spesielt.

– Men det kommer an på øye som ser og timing med slike boliger. En herregård må ha de rette interessentene der og da, sier han.

– Jeg tror uansett at man må bruke litt tid på denne typen eiendom. Noen ganger er man heldig og treffer med en gang, men iblant kan de bli liggende ute lenge. Det å redusere prisen er å sende et signal til kjøpergruppen under om at de kanskje kan gjøre et godt kjøp. Å sette ned prisen fra litt over 20 millioner til litt under er vel et tegn på dette, sier Nordvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.