J.P. Morgan ser kontinuerlig svakere marked for LNG-shipping frem til 2017, før vekst i etterspørselen vil gjøre at markedet kan komme i balanse innen 2020. Meglerhuset er med det mer negative enn konsensus.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset mandag.

Analytiker Noah Parquette tar opp dekning på sektoren og skriver at LNG-sektoren er i de tidlige stadiene av en langsiktig strukturell endring ettersom ny LNG-kapasitet er på vei inn i markedet innen utgangen av inneværende tiår.

Til tross for at dagens spotmarked er svært svakt grunnet overproduksjon, synes konsensus å være at fremtidig vekst i etterspørselen vil forbedre forsynings/etterspørselsbalansen, forklarer Parquette.

Dette kan ses i det faktum at ratene på nye lange timecharteravtaler har holdt seg relativt stabile, fremholder han og skriver at meglerhuset er skeptisk til det synet.

J.P. Morgans analyser tilsier i motsetning til konsensus at markedet kan forverres gradvis frem til så sent som 2017 før etterspørselsveksten begynner å få ting i balanse innen 2020.

«Videre tror vi at markedet i stor grad har oversett muligheten for at den eksisterende flåten kan bli mer effektiv i tråd med at handelen utvikler seg og flere trianguleringsmuligheter blir tilgjengelige», skriver han.

Hvis dette skulle inntreffe, om enn bare i noen grad, kan en balanse mellom tilbud og etterspørsel kunne skyves ut ytterligere ett til to år, konkluderer Parquette.

I analysen vises det til at LNG-kapasiteten fra Australia er ventet å øke betydelig de neste årene men ettersom de fleste av lastene herfra er ventet å gå til Asia vil ikke dette øke tonnmilene mye.

Meglerhuset ser på tilbudet fra USA som en kritisk faktor for balanse i markedet, forutsatt at lastene derfra også går til Asia.

«Vi forventer ikke økningen i tilbudet fra USA vil være av betydning før 2018», heter det i analysen.

 

Les også: «Drittunge» gjør kometkarriere

Stor test av luksus-iskrem

- Det er generelt litt sure markeder

 

Se også:

Ingeniøren John (42) er på desperat jobbjakt i Hellas:

Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas
Kommer til å forlate landet om det ikke dukker opp noe snart.
02:46
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.