Forbundet ønsker også utbygging av vernede vassdrag.

I tillegg krever Industri Energi bruk av urenset gasskraft og et nei til at alle norske oljeinstallasjoner skal over på strømforsyning fra land, skriver NRK.

– Akkurat nå bør vi forby at de selger mer kraft til utlandet, for nå trenger vi kraften selv. Mange spår at vi går en hard vinter i møte, og vi vil ikke komme opp i den samme situasjonen som i fjor, sier forbundsleder Leif Sande.

Han mener regjeringen ikke gjør nok for å få ned strømprisene og tar under åpningen av Industri Energis landsmøte mandag til orde for en folkeaksjon for eksportnekt av strøm.

Industri Energi organiserer rundt 55.000 medlemmer blant annet i olje- og gassindustri og kraftkrevende industri som metallproduksjon.

Les også: Monsterpriser på strøm i sikte


- Skyhøye strømpriser var unødvendig
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.