LO mener det bør bli anledning å opptjene flybonuspoeng på hele det norske innenriksnettet, skriver Aftenposten og viser til LOs høringsuttalelse i forbindelse med Konkurransetilsynets forslag.

Innført i 2002
I høringsuttalelsen som er oversendt Fornyings- og administrasjonsdepartementet står det at det ikke er riktig at Norge skal være det eneste landet i Europa som har forbund mot bonusopptjening på innenlandssreiser.

LO vil derfor oppheve forbudet som ble innført i 2002 for å gi drahjelp til å starte lavprissatsingen til Norwegian.

- Norwegian har hatt en kraftig vekst og hentet nye passasjerer til det norske innenriksmarkedet. Men også på det europeiske markedet, der det ikke er bonusforbud, har selskapet vokst. Det blir derfor feil å hevde at den norske situasjonen utelukkende er et resultat av bonusforbudet. Dette er en passasjervekst som vi har sett overalt hvor lavprisselskaper har startet flyvninger. Veksten var i gang før Norwegians inntreden og uavhengig av bonusforbudet, mener LOS nestleder Tor-Arne Solbakken.

Skuffet
Norwegian kjemper mot å lempe på forbudet. Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier hun er skuffet over LOs holdning, og mener et bonusforbud vil sikre høy aktivitet i næringen og dermed også arbeidsplasser – ikke minst i distriktene.

- Vi mener bonuspoeng låser passasjerene til et foretrukket selskap der de samler bonus, og der prisen spiller mindre rolle. Dette vil etter hvert gi høyere billettpriser, det mener også Konkurransetilsynet. Mange reiser på jobbreise med fly, og så spørs det om man ønsker at private og offentlige arbeidsgivers reisebudsjetter skal bli brukt til å finansiere kostbare bonusprogrammer som bare fordyrer billetten for alle andre, sier Skånvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.