– Salget av Elkem bekrefter LOs bekymring for at det norske private kapitalmarkedet er for svakt til å sikre norsk eierskap når viktige virksomheter er til salgs. Ofte er det slik ved større salg at det ikke er noe alternativ til utenlandsk kapital, sier LO-leder Roar Flåthen.

Han er opptatt av hvordan man kan få til langsiktige og gode industrielle løsninger. I forbindelse med regjeringens arbeid med ny eierskapsmelding, har LO gjentatt forslaget om å opprette et statlig eierkapitalfond. LO mener fondet kan etableres sammen med private norske og eventuelt utenlandske investorer.

– Det kan bidra til å videreutvikle nye gode ideer og prosjekter i Norge, eller sikre norsk forankring ved salg av viktige strategiske bedrifter, sier Flåthen.

Han tar til etterretning at Orkla har inngått en avtale med China National Bluestar om salg av Elkem, og sier at det er viktig at bedriftene som omfattes av salget kan fortsette å videreutvikle sin virksomhet i Norge, og at salget kan bidra til nye markeder for disse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.