– Politiet har ikke per nå gjennomført en målrettet aksjon mot piratdrosjevirksomhet, herunder kjøring for Uber. Når det er sagt så er Uber som selskap anmeldt, sier politiadvokat Arne Valdemar Nielsen ved Oslo politidistrikt.

 

Det er igangsatt etterforskning på bakgrunn av anmeldelsen, men utover det er Nielsen ved Oslo politidistrikt tilbakeholden med å si noe om hva politiet foretar seg.

– Inntil videre velger vi også å holde kortene tett til brystet, sier han.

«Uberettiget»

Uber holder selv kortene tett til brystet hva gjelder spesifikke brukertall, og ønsker heller ikke å fortelle hvor mange sjåfører de har i Norge.

En Uber-talsmann har tidligere sagt til DN at Delingsøkonomien skyter fart i Norge , og at tiden brukt på å tilkalle en Uber-taxi hjem til seg samtidig er blitt redusert fra åtte til under fem minutter de siste seks månedene.

I oktober i år ble en Uber-bil avskiltet for piratkjøring , og tilsammen har minst tre som har kjørt for Uber, fått avskiltet sine biler de siste ukene, ifølge politiet.

– Politiet har ikke kontaktet oss i forbindelse med det som er skjedd de siste ukene. Vår oppfatning er at de pålegg enkelte partnersjåfører har fått i det siste er uberettigede, sier Ubers norgessjef Carl Endresen.

Regjeringens ungdomspartier vil tillate Uber

Unge Venstre, Unge Høyre og FpU går inn for å tillate taxitjenesten:

– Vi mener at de som prøver å stanse teknologiske nyvinninger som Uber vil gå ned i historien på samme måte som de som forsøkte å stanse farge-TV, de samme som ville forby lyspærer fordi produsentene av stearinlys ville miste jobben eller at det blir som å være mot e-post fordi postbudene mister jobben sin, sier FpU-formann Atle Simonsen.

Les også: Spår bedriftsdød for teknosinker

I et intervju med DN går LO-leder Gerd Kristiansen inn for «kraftig regulering» av den fremvoksende delingsøkonomien, – Vi frykter et løsarbeidersamfunn .

– Jeg har ingen problemer med å forstå advarslene LO-lederen kommer med, sier statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) i Arbeids- og sosialdepartementet.

Han understreker at departmentet ikke har noe standpunkt på om en tjeneste som Uber burde være lovlig eller ikke.

– Det er utrolig viktig at vi ikke avviser de mulighetene ny teknologi gir oss. Det finnes flere positive muligheter vi må være åpne for, sier Sættem.

– Vi skal samtidig være veldig på vakt mot å bli naive. Blir det et skalkeskjul mot dårligere og mindre ryddige vilkår for arbeidstakere, da beveger vi oss inn på en farlig vei.

Nå skal alle kunne booke sitt private band

I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Hvor finner du artistene som er flinke nok til å kunne spille i bryllupet ditt, men samtidig ukjente nok til at du kan ta deg råd til dem? Inspirert av delingsøkonomien vil Lydelig vil koble usignerte artister med spillejobber.

Les mer her.

Nå kan du booke ditt private band
I serien «DNs Pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.
01:07
Publisert:


Les også:

Glad for oljesmellen

- Det tar tid å bygge opp

Står på oppstartsstreken dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.